Intresseklubben antecknar

Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Kärlekståget

Publicerad 2010-07-31 20:41:17 i Sjukvård och varma känslor

Hej bloggen,

idag ska vi skriva om kärlek.

HAHAHA, nej jag bara skojar!

I morse när vi skulle ha rapport på jobbet så kom det två duvor, en vit och en vit och brun spräcklig, och satte sig på fönsterbläcket. Vi frågade dem om de verkligen skulle komma in här, för det är inte direkt nåt trevligt ställe att bo på (de flesta inlagda vill ju liksom hem!). Duvorna lät sig inte nedslås av detta dystra besked utan fortsatte titta nyfiket och började gå mot det öppna fönstret för att kunna delta i rapporten. Tjänstgörande sjuksköterska tyckte dock att detta var en dålig idé och stängde fönstret. Det var en fin morgon.

I ära av Zeinab

Publicerad 2010-07-25 21:41:47 i Sjukvård och varma känslor

Det har ju varit ett fasligt tjatande om denna Zeinab med eller utan källare. Jag vill bara påpeka att jag även har andra vänner och väninnor. Idag har jag äntligen tagit tjuren vid hornen och städat hela lägenheten. Nu är den så att säga tip top. Jag har även ätit en muffins. Hur som helst så tänkte jag att det var dags att visa resultatet av Zeinabs hårda arbete med lite porträttbilder! Och ja, jag ser inte klok ut när jag tar bilder på mig själv eftersom jag alltid ska puta med munnen.
Om någonting, vad som helst, ser fult ut, så är det kamerans fel.

Med kärlek,

Kung markatta

Poetry and aeroplanes...

Publicerad 2010-07-21 23:59:06 i Sjukvård och varma känslorThere was a party last night, last night
Cigarettes and empty bottles, empty bottles
Better open up this window, this window
Need some air to clear my head, clear my head

Alone in these strange beds
I think that I've traveled enough
Poetry and Aeroplanes
I am tired of waiting for love

Tend to fall asleep in the fast lane, in the fast lane
Sometimes sinking low in the high life, in the high life
No more happy songs of heartbreak, oh' heartbreak
Or playing white knight misunderstood, misunderstood

Alone in these strange streets
I think that I've walked them enough
Poetry and Aeroplanes
I am tired of waiting for love

Another night I lie awake
In woken dreams of faith and fate
Hope my love don't come too late
Hope my love don't come too late

Alone in these strange streets
I think that I've walked them enough
Poetry and Aeroplanes
I am tired of waiting for love

Secrets revealed...

Publicerad 2010-07-21 23:29:45 i Sjukvård och varma känslor

Senaste nytt från SUS Malmö:

Det ryktas att hissarna i ingång 42 (ni vet de som alltid är trasiga) även fyller en helt annan funktion än transport...
Den som är av rätt längd och innehar viss anatomisk kännedom kan nämligen komma åt att massera sina bakre regioner inklusive ischiasnerven mot räckena i hissen. Rekommenderas!


PS. Glöm inte ytdes

Amen, truten på dig

Publicerad 2010-07-19 21:10:08 i Sjukvård och varma känslor

Ibland har jag bara sån lust att säga: "Men det skiter väl jag i". "Men vem ska passa mina barn?" "Jag vill ju gå hem tidigare" "Jag har väntat på dig!" "Jag har ont i ögonen" "Det tänker jag inte göra" "Nej, jag vill inte" "Jag ska sova nu" "Jag ska gå hem nu" "Var är mina pengar/nycklar/tröjor/glasögon?"


JA, MEN DET SKITER VÄL JAG I!!!


Men annars är allt i sin ordning och jag håller inte alls det på att bli en vårdkärring ;)

Ja, jag vet

Publicerad 2010-07-16 13:38:24 i Sjukvård och varma känslor

Jag är en dålig bloggerska och Gud kommer straffa mig och det är jättefint väder ute och jag sitter bara här och latar mig på min lediga dag istället för att göra något vettigt som att försöka få bruna ben för jag kan bara tänka på en sak:++=Okej, tekniskt sätt är det kanske mer än en sak...

Hälsningar från avdelningen

Publicerad 2010-07-13 17:40:52 i Sjukvård och varma känslor

Dagens hittills bästa samtal utspelar sig mellan två gamla rävar till undersköterskor:

Angående en tidigare överläkare på kliniken som slog till på stort och skaffade sig ett yngre fruntimmer (som dessutom var sjuksköterska!)

-Jag kommer ALDRIG att glömma det- Det var på ICA på Sallerupsvägen! Jag kände igen honom, han hade mysbyxor på sig, så jag gömde mig bakom en hylla, men han fick syn på mig! Han hade kommit för att köpa blöjor.

ensam ung kvinna söker...

Publicerad 2010-07-13 07:27:00 i Sjukvård och varma känslor

Kära bloggen,

Jag är en glad och positiv tjej på 26 år... haha nej jag bara skojar. Jag skulle aldrig skriva så om mig själv. Om ni undrar var jag har varit så har det varit så jädrans varmt så jag har hållt mig utomhus och bl a lekt med Josefin 5,5 år. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var underbart.
Nu är jag på väg till jobbet så jag kan inte sitta här och spekulera i all evighet men här kommer ett litet citat från jobbet som ni kan roa er med så länge:

Patient (80+): Du, du har väl en sån där boyfriend?
Jag: Ja...?
Patient: Men... Hur gör ni egentligen? Är det inte svårt?

Mannen ifråga har varit gift i 60 år, och undrar lite stillsamt hur man gör för att få ett förhållande att fungera, eftersom män är så besvärliga. Farbröder is the best!

Zeinab i källaren

Publicerad 2010-07-08 10:04:59 i Sjukvård och varma känslor

När jag flyttade till Nydala för tusen år sedan så fick jag ganska snart nys om att det i krokarna fanns en tant som heter Zeinab alldeles i krokarna. Tant Zeinab kommer från något-mellan-östern-land och är känd för att kommentera på om du har gått upp i vikt. Hon är också känd för att hon har en lokal i källaren där hon lagar kläder och klipper tanter. T.ex. så har hon sådan där hemsk tråd som hon tar i ansiktet på en. På dörren sitter en skylt som ser ut som ett skömt som suttit kvar sen -87 när någon som hette Ester försökte ha salong i källaren.
Eftersom jag inte bor kvar i Nydala har jag för länge sedan lämnat tant Zeinab och hennes källare bakom mig. Tills här om dagen: tro det eller ej, bloggen, men there is a new Zeinab in town. På lördag ska hon klippa mig och har lovat att göra mig så vacker som möjligt ;). Heja Malmö, och heja frisörer som heter Zeinab!

Idag tycker Florence...

Publicerad 2010-07-01 08:24:55 i Sjukvård och varma känslor

"It may seem a strange principle to enunciate as the very first requirement in a Hospital that it should do the sick no harm" Florence Nightingale, 1859.
"People say you should get a taste of the Asian side while in Istanbul. One fascinating focus for such an excursion is the Florence Nightingale Museum, where the Lady of the Lamp saved so many lives.
At the height of the fighting, there were at least 5,000 patients here - some say more. Nightingale arrived in 1854 with a contingent of 38 nuns and nurses. The ratio changed dramatically. From hundreds of deaths to tens.
But where are the hundreds of ordinary soldiers who died?
The answer is: beneath your feet.
The expanse of lawn that leads to the 20th-century cemetery covers the remains of the unnamed who fell in this faraway place some 150 years ago." (Från en hemsida om Florence Nightingale museet i Istanbul, dit jag tvunget skulle, trots att det alltså är en militärbas. Kunde Florence så kan väl jag, tänkte jag. Men den där Florence var visst nåt alldeles extra).

Om

Min profilbild

Katarina

Intresseklubben antecknar stort och smått från vardagen som småbarnsmorsa, sjuksköterska, och med femtioelva ofärdiga projekt igång. Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela