Intresseklubben antecknar

Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Noet godt i allt det onda

Publicerad 2011-07-24 14:11:11 i Sjukvård och varma känslor

Bilden ovan föreställer Ruth Kasirye som kom sjua i tyngdlyftning för Norge vid OS i Peking 2008. Hennes kommentar till bilden handlade om äran hon kände över att få bära Norges flagga.

I förrgår när skjutningarna ägt rum frågade min syriske vän mig om det var muslimer som skjutit. Nej, en man med nordiskt utseende, svarade jag.
Många verkar ha antagit att det skulle röra sig om ett attentat i Islams namn, vad nu Islam skulle ha för intresse av Norge. Jag läser utdrag ur den norska massmördaren Anders Behring Breiviks loggbok som publicerats på aftonbladet.
Följande är ett utdrag ur loggboken: ”Jag bad för första gången på väldigt länge i dag. Jag förklarade för Gud att såvida han inte ville att marxist-islamistiska alliansen och islamister skulle ta över europeisk kristendom helt och hållet inom de kommande 100 åren måste han säkerställa att krigarna som kämpar för den europeiska kristendomen ska härska.”


Mordet på nära 100 unga människor i vårt grannland är inte bara vidrigt och brutalt, det är utfört i den kristna gudens namn. Kanske kan detta få oss att öppna våra ögon för våra mörka systrar och bröder och allt som vi utsatt dem för med ursäkten att vi måste skydda oss från Islam och all terror som Islam medför. Islam som är kusin med både kristendomen och judendomen men som vi utan att hejda oss kastar våra bästa fördomar över. "De" är våldsamma, primitiva, outbildade, mördare, våldtäktsmän, kvinnoförtyckare- allihopa, alla miljoner muslimer, och för all del icke- muslimer men med ursprung i mellanöstern, världen över. Detta tillåts vi säga utan reflektion, utan protester, ända sedan 11/9 2001. Det är 10 långa år. Är alla kristna människor terrorister från och med i förrgår? Med rådande logik så kan jag inte förvänta mig något annat utan ser fram emot tio års sneda blickar och konstiga kommentarer i form av "det är väl bara arabiska män ni måste täcka er för" eller "jag ska nog slita den där luvan av dig".

Denna bilden är publicerad av Fox News och är tagen strax efter attentatet i Oslo. Någon har kommenterat den såhär: "Før noen skulle bli forledet til å sette farge på ting". På svenska: Innan någon lockas att sätta färg på saker och ting.

Slutligen, om vi utgår från att vi i Skandinavien, oavsett tro, lever i en kultur som har sin grund i ett kristet levnadssätt: vad skulle Jesus ha sagt om hur vi bemöter våra medmänniskor?

Raggningstips for dummies

Publicerad 2011-07-17 18:50:50 i Sjukvård och varma känslor

Vad du inte ska göra:
1. Gå fram till en undersköterska och klaga på att du bara har 30.000 i lön. Om och om igen.
2. Ragga inte på någon som är mer än 20 år yngre än dig själv.
3. Vifta inte för mycket på ögonbrynen (uppsnappat i toalettkön).

Jag har det så svårt

Publicerad 2011-07-14 16:51:49 i Sjukvård och varma känslor

Jag har gått ner lite i vikt och äntligen får jag på mig en klänning som jag aldrig fått på mig ordentligt tidigare. Nu inser jag att det är klänningen som inte passar, det var aldrig något fel på kroppen. Klänningen är sydd helt brett upptill och den håller på att ramla av hela tiden. Kära Bullen, vad gör jag nu?
Hälsningar,
"Fashion mistake"

Som man bäddar får man ligga... Nu även på danska

Publicerad 2011-07-03 14:09:37 i Sjukvård och varma känslor

Besöken i de danska "babyfabrikerna", dvs ställen för medicinsk inseminering, har ökat något enormt, speciellt de senaste 6 månaderna. Framföralt är det ensamstående, svenska kvinnor som åker över sundet för att bli gravida, eftersom deras eget land aldrig skulle kunna komma på något så otänkbart som att hjälpa dem med detta. Det skulle ju kunna kosta sådana där... skattepengar!!!
Hur som helst så har anstormningen orsakat lite svårigheter i spermabanken... Det råder nämligen akut brist på brunögda donatorer... Blåögda donatorer finns det dock massor av.
Jag kan inte låta bli att tänka: HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA!
Danska staten skickar iväg alla asylsökande och invandrare som i sin tur kommer hit istället och vad händer? Våra kvinnor vill ha deras gener! Visst är det ironiskt?
Själv tycker jag det är bra att blanda blod. Även med Danmark.

ve och fasa

Publicerad 2011-07-01 20:21:45 i Sjukvård och varma känslor

Häromdagen läste jag en sjuksköterskeblogg och den var så tråkig så jag höll på att storkna. Hon profilerade sig som bloggande sjuksköterska och skrev bl a om att hennes patienter inte fått jordgubbar på midsommarafton. Nu oroar mig för att jag också skriver så jävla menlösa inlägg typ om att hur det känns när pappret är slut på personaltoaletten (då är det tur att det finns nödlarm) eller vilken eländig färg det finns på väggarna i personalrummet samt vilka herpesplåster som finns på marknaden. Alltså om man inte har något viktigt eller roligt att säga så borde man vara tyst. Ungefär som nu. Hehe.

Tantmaffian

Publicerad 2011-07-01 20:17:38 i Sjukvård och varma känslor

När jag blir gammal ska jag starta en tantmaffia som infiltrerar ställen med bullar och kakor och lägger virkade dukar på bordet. Ungefär som Zorro, fast flera och tantigare, och mer raffinerade.

Om

Min profilbild

Katarina

Intresseklubben antecknar stort och smått från vardagen som småbarnsmorsa, sjuksköterska, och med femtioelva ofärdiga projekt igång. Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela