Intresseklubben antecknar

Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Create an outfit for: Disaster Wednesday

Publicerad 2010-12-29 16:03:24 i Sjukvård och varma känslor

Idag skulle jag lära mig plocka ögonbrynen av Jean- Pierre Barda. http://www.dn.se/Pages/WebTvArticle.aspx?id=582819__Article. Det hela är en del av min kampanj för att undvika att göra relevant skolarbete. Allting gick bra tills jag skulle klippa lite snitsigt i kanten på ena ögonbrynet. Nu har jag ett och halvt ögonbryn. OBS jag använde liten sax. Jag skulle ha lyssnat på Zeinab och "aldrig mer röra mina ögonbryn" men nu är det för sent och jag kan inte gärna försöka hitta någon salong att gå till för de kommer att börja gråta och undra varför jag vill göra dem så illa.
Det var svårt att ta en bild på eländet också

Idag är en annan dag

Publicerad 2010-12-26 17:32:36 i Sjukvård och varma känslor

Alltså inatt sova jag ca 12 timmar. Jag vaknade efter en massa konstiga drömmar 12.13- alltså lunchtid. Då hade jag ändå sovit två timmar på eftermiddagen. Jag håller på att förvandlas till en katt, I'm sure. Jag håller på med mitt eviga skolknussel som ska skickas in och ibland springer jag bort till dammsugaren som bara stått framme i två veckor, och startar den och stänger av den igen. Så tokigt. Dessutom har jag inte träffat någon riktig människa sen typ igår förmiddag och det börjar märkas på att jag får lappsjukan. Och bara så att ni vet det så vill jag verkligen verkligen verkligen ha den där rosa påsen som jag skrev om häromdagen. Nu måste ni alla be till Gud att jag ska få den!!! Hehe. (Obs, skämt, be för all del inte till Gud om sådana trivialiteter, han har så mycket att göra just nu). Åh, jag är så empatisk, klockorna stannar.
HEJDÅ!

Du vet vad jag gjorde hela veckan

Publicerad 2010-12-23 18:36:32 i Sjukvård och varma känslor

Jo, jag sitter fortfarande och skriver. Jävla skit, och aldrig blir det färdigt heller. Kanske för att jag sitter på facebook samtidigt, bara en teori. Nu ska jag berätta något hemskt om mig själv... nej förresten, men jag ska ändå berätta en rolig sak som någon sa till mig idag (och nämner inga namn)
- vad heter den som tomten har på huvudet?
- en luva
- Nej...! Jo, okej, en luva hade jag!
Det rör mig i mitt hjärta att några kurdiska barn har fått träffa tomten för första gången... (och inte känner igen sin egen morbror!)

Diamonds are a girls...

Publicerad 2010-12-23 15:20:34 i Sjukvård och varma känslor

Kära bloggen,
Inget allvarligt skit nu såhär inför jul och hjul. Min balkong har förvandlats till något slags slagskepp för snö och jag kan äntligen gömma mig för grannarna mitt emot. Hur som helst bloggen så har jag hittat något JÄTTEFINT på en annan blogg och nu måste alla andra också titta på det! Det är en av tjejerna bakom Modeflickan som lottar ut en goodiebag med en massa goodies...! Jag vill ha! Jag struntar i om det är ytligt! Jag vill ha glitter och smycken och prova ny mascara och om man kollar några inlägg ner så kan man se vad som finns i påsarna och det är en MASSA bra stylingprodukter också... Åååh, jag kommer aldrig bli lycklig om jag inte får en sån rosa påse. Här är en bild som jag stal från cravingsforfashion.blogg.se :
Nu måste ni också tävla... Men ni får inte vinna för det måste jag göra!
Puss

Nätverk och gemenskap

Publicerad 2010-12-19 15:17:50 i Sjukvård och varma känslor

Jag solar mig i det att du ser mig
Sakta glänser hyn och börjar ögonen stråla
Strax kommer även kroppen att föryngras
Men här ser du en kvinna, eller ett barn, ett sinne som inte låter sig luras
Jag vet vad du ser, och att du ser just det, och inget mer
Skönhet
Trygghet
Vänlighet
Jag vet att jag aldrig blir nöjd som så
Jag vet att du inte kommer att förstå

Baby be mine

Publicerad 2010-12-19 10:30:36 i Sjukvård och varma känslor

Någonstans i buk och bröst river en instinkt i mig:
det är inte så att klockan tickar,
tvärtom har den stannat, visarna löpt amok, brutits av och urverket smält samman.
På nätterna vaknar jag med spetsade öron: lyssnar efter nattlig hunger och ensamhet eller små andetag som suckar förnöjt så att jag kan somna om.
Hon är inte där. Hon är inte där. Naturen håller oss isär.

Världen är så sliten...

Publicerad 2010-12-13 20:31:39 i Sjukvård och varma känslor

Kära bloggen,
Ett kort avbrott från mina studier om sjukförsäkringen bara för att uttrycka min stora och djupa sorg. Vårt land har blivit mycket sjukt... Vi kan bara hoppas på att någon kompetent person kan hitta ett bot.
Och så måste jag säga:
När revolutionen kommer, blir de de första att ställas mot väggen.
(ungefärligt citat, Liftarens guide till galaxen).

Stackars rika flicka

Publicerad 2010-12-11 18:04:58 i Sjukvård och varma känslor

Hej Bloggen,
Jag ska skriva om sjukförsäkringen men det säger ju sig själv att jag inte gör det. Nu har jag dessutom ätit choklad och har lite skuldkänslor. VERBOTEN!
Hur som helst så tänkte jag skriva om något oväntat: kronprinsessan Victoria av Sverige! Nu har det ju varit Nobelfest och alla var glada utom en kines som inte fick komma bara för att han sitter i husarrest. Nobelkommitten var inte ledsna för det, de behåller priset "så länge". Frågan är hur man med modern teknik inte kan överföra prispengarna till pristagarens konto? Eller tänker man sig att kinesiska staten ska missbruka dem då? Det känns ju inte speciellt troligt att pristagaren ska erhålla en väska med ovikta sedlar för att sedan transportera hem dessa till Kina i godan ro. Dessutom finns det ju fonder nu för tiden. Men hur som helst så ska de behållas till pristagaren kan hämta dem. Mycket märkligt. Men det kanske rör sig om ränta och sådan som jag inte förstår mig på.
Hur som helst är ju kronprinsessan nu gravid. Detta vet jag för att det stod på aftonbladets löpsedel. Jag citerar: "Läkaren är säker: hon är gravid!". Oklart är om läkaren verkligen pratade om Victoria vid tillfället. Det brukar vara betraktat som ovetenskapligt att basera medicinska fakta utifrån hennes val av en RYNKIG klänning. Klänningen är alltså inte rynkig för att den har rökt i 20 år utan för att designern har tyckt att det var snyggt att göra tyget så. Men nu gjorde klänningen i alla fall Victoria gravid. Jag är så himla glad att jag inte är kronprinsessa.

Huckleberry Finn

Publicerad 2010-12-10 14:31:17 i Sjukvård och varma känslor

När jag var liten så ville jag byta namn till Huckleberry Finn efter att ha läst boken. Då var jag inte så insatt in det här med copyright. Det gjorde inte så mycket för sedan ville jag gärna heta Benjamin som en av Huckleberrys vänner hette (om jag minns rätt, men Benjamin skulle det vara i alla fall för det var så roligt att man kunde heta något med ben). Jag har nog alltid varit ganska queer.

Rumpmat

Publicerad 2010-12-09 18:02:21 i Sjukvård och varma känslor

Kära bloggen,
Om du tillhör den stackars lilla skara som fått höra på mina byxplaner på sistone så kan du vara förberedd på ännu en utläggning i ämnet. Idag bestämde jag mig för att släpa mig till byxaffären och skaffa sådana där "byxor". Efter att ha läst om alla andra svenska kvinnors problem att få in sin välformade bakdel i ett par jeans så var jag helt säker på att Kappahls "Magic" skulle ha svaret på allt. Guess what, bloggen? Jag kan inte ha byxor med hög midja. Jag är 85% säker på att det inte bara är det faktum är att jag har en omfattande bakdel utan även att jag har höfter som skulle göra vilken stenåldersman som helst alldeles tokig av förökningsdrift. Höftbenen är liksom skelett och hur man än gör så går det inte att komma förbi dem. Så jag gick till Lindex. Och fick på mig ett par byxor med hög midja men bestämde mig ändå för ett par som kallas "base". Det betyder att de inte är något speciellt. Men de sitter faktiskt jättebra! Hurra! Nu blir alla glada. Nu måste jag skriva hemtenta. Hejdå!

uppror

Publicerad 2010-12-08 12:33:43 i Sjukvård och varma känslor

Hej bloggen!
Kolla så duktig jag har blivit på att uppdatera. Fast nu har jag helt glömt bort vad det var jag tänkte skriva. Jag tror det är s.k. "Writers block" som drabbar alla stora författare. Hehe.
Nu ska jag snart på genusföreläsning och har både ditten och datten att göra men eftersom jag är en sådan rebell så sitter jag och spelar datorspel istället. Det är jättebra för jag har laddat ner ett (lagligt obs!) som heter Gypsy's tale. Det handlar om en som får ett uppdrag av en munk att rädda en prinsessa. Målgruppen är nog pojkar ca 10 år. Det är jätteroligt.
Igår träffade jag en underbar och ganska knasigt barnmorska som sagt. Nu har jag bestämt mig för att jag också ska bli det. Och så ska jag förlösa barn och dricka kaffe och diskutera nyheterna och sen ska jag prata med tonårstjejer som kommer in och jag ska inte prata med dem som om de är helt dumma i huvudet utom om de verkligen är det. Och jag ska inte blunda för sociala problem utan ta mitt ansvar (hej, här går det undan). Och sen ska jag väga och mäta bebisar på en lantlig barnavårdscentral och så ska jag säga "oj vilket tjockt barn du har!". ho ho!
Och så har jag mailat angående utlandsstudier igen. Jävla Ris a la Malta vill inte ta emot mig för att malmö högskola inte har något samarbete med dem i nuläget, EU- land eller ej. Satans bajskorvar. Då är det tur att jag ska träffa K och baka ikväll. Jag ska se om jag möjligen kan bli ännu lite tjockare. Sen har dr H fest i helgen. Jag överväger att gå men med tanke på mitt hormonella tillstånd så finns risken att det hela slutar på ett mindre förmånligt sätt. Nu hoppas jag sannerligen att dr H inte läser detta. Hej hej!
Nu ska jag på apoteket och hämta ut en medicin som jag mer eller mindre förskrivit till mig själv!
Heja mig!

PUss

"Jag hittar bra i mörkret"

Publicerad 2010-12-07 16:32:49 i Sjukvård och varma känslor

Idag träffade jag en ny barnmorska. Ny för mig alltså. Jag ska berätta mer om det sen. Här kommer två klockrena citat från kvinnan i fråga:
"Så du har jobbat inom vården. Då vet du att det finns riktigt elaka människor där. Som de där som vägrade skriva ut Diane till dig".
"Skrev de ut Desolett till dig?! Det blir ju alla tjocka av!"
Nu känns det lite bättre :D

Kelis

Publicerad 2010-12-05 15:52:40 i Sjukvård och varma känslor

This song is for all the women out there that has been lied to by their men, and I know you'll all been lied to, over and over again. This is for you all. Maybe you didn't break the way you should have broke, y'all, but I break, you know what I'm saying? This is how it goes...
What is this I see? You don't come home to me? And when you don't come home to me... Can't deal, can't bear. You keep telling lies, but to your surprise, I found her red coat and you're caught out there:
I hate you so much right now
ur "Caught out there"

Aldrig vara ensam

Publicerad 2010-12-05 11:14:14 i Sjukvård och varma känslor

Ibland tänker jag att det skulle vara fint att vara en bakterie. Som bakterie behöver man aldrig känna sig ensam, och om man skulle vara det så kan man bara dela på sig, ungefär som en daggmask. Om det blir för kallt så kan man gå i idé, precis som en björn eller en igelkott. Där ligger man i all evighet eller tills det blivit varmt. När det är sådär lagom varmt så skaffar man JÄTTEMÅNGA barn. Det vill jag också göra.
Hejdå

Den nya tiden! Det nya tänket!

Publicerad 2010-12-04 12:45:43 i Sjukvård och varma känslor

Kära bloggen,
Nu när 90- talisterna håller på att ta över världen (vi får se hur det går) så är det ju modernt med sådan här blogging, eller att "surfa" som min föreläsare kallade det. Hon är fantastiskt rolig.
Många bloggare får ju betalt för att blogga mot att de lägger ner, alternativt säljer sin själ (t.ex. genom att lägga ut nakenbilder på sig själva). Det är alltså annonspengar som kan trilla in och i vissa fall också gör det. Som vanligt står sjukvården utanför utvecklingen utan sitter kvar i något slags konferensrum och diskuterar "LEAN" och Patientnärmre vård eller något annat som borde diskuterats för 30 år sedan. Istället borde ju region Skåne annonsera på MIN blogg! Det tycker jag hade varit alldeles strålande, tänk så mycket information som skulle komma ut till allmänheten, t.ex. via Facebook... tanken svindlar. "Idag är kvällsmottagningen stängd, ni får stanna hemma". "Bakjour idag är den". Jag är så besviken för att bakjouren verkligen aldrig bakar. Det är därför medicinarna aldrig blir lika omtyckta som omvårdnadspersonalen.
Hur som helst tänker jag omedelbart försöka sälja in den här idén hos sjukhuschefen. Jag vet att det kommer att bli succé! Annars kan jag ju hota med att flirta in mig med en sådan där PRIVAT vårdcentral, haha! Åh, vad min mamma skulle vara stolt över mig nu "äntligen lite blåstrumpa i den där!". Eller inte. Hehe.
Kärlek och varma omslag
Kandidat Träd

Om

Min profilbild

Katarina

Intresseklubben antecknar stort och smått från vardagen som småbarnsmorsa, sjuksköterska, och med femtioelva ofärdiga projekt igång. Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela