Intresseklubben antecknar

Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Kråkan Kråkansson presenterar: en blogg

Publicerad 2016-09-24 11:15:23 i Sjukvård och varma känslor

Kära bloggen,
 
Det verkar finnas ungefär tre teman man kan blogga utifrån. Jag utgår då helt skrupellöst från blogg.se:s 20 i topplista över populära bloggar. Det första är mode, för vem vill inte vara snygg, liksom? Det andra är viktnedgång, för om man vill ha på sig grejerna från bloggkategori 1 så måste man vara smal. Det tredje är BARN. Nedan följer ett exempel:
 
 
Ovan:  min avkomma, även kallad Kråkan Kråkansson.
(Om man känner sig osäker på vems barn det är kan man notera de kraftiga ögonbrynen som ärvts i rakt nedstigande led från min pappa, till mig, och nu till kråkan. Tydligen är det en dominant ögonbrynsgen. Oklart vem som burit den före min pappa. Farfar? Farmor? Eller så har den legat latent i gendatabasen och bara väntar på att få dyka upp och göra alla frisörer/ hudterapeuter illa till mods. Det är nämligen så att jag kan inte plocka mina ögonbryn själv. Det ser ut som att någon misshandlat mig med en pincett lokalt över ögonbrynen. Även när jag inte rört dem så frågar frisören vad fanken banken jag har gjort när jag ber henne forma dem...Detta var ett sidospår).
 
För att återgå till ämnet: ett annat populärt ämne att ta upp är ju dejting. Hur raggar man? Vem raggar man på? Och framför allt: hur ska man INTE göra. För att vara på den säkra sidan har aftonbladets viktklubb ordnat någon slags mingelkväll med dejting: så nu kan man bli smal och dejta samtidigt... jippi!
Det är något magiskt med att få barn, som inte bara består i att det faktiskt blir en ny person i ens kropp, utan du får tillträde till den hemliga föräldraklubben. Jag skriver mer om detta nästa gång för det här inlägget blev så långt och ett ord till så blir det skittråkigt.
 
Hörs sen puss
 

Körskolan

Publicerad 2016-09-21 21:11:31 i Sjukvård och varma känslor

Idag skulle jag lära mig parkera med min körlärare Krister. Krister är världens bästa att köra med för han skäller bara lite grann på mig när håller på att köra på cyklister och berömmer mig när jag gör helt självklara saker, som typ att lägga i rätt växel,  sätter på blinkers, låter bli att glo på växelspaken osv.
Krister ser ut såhär:
 
Ni ser ju själv lämpligheten hos denna man.
 
Förstår ni vilken ÅNGEST som drabbar en, när då en helt ANNAN individ dyker upp till körlektionen?! Ångest, ångest min arvedel: jag ska lära mig parkera med Armend. Armend som varken har mustasch eller Fishermans friend utan liksom pedagogik och solbränna.
 
Det blev en fantastiskt pinsam historia. Det mest spännande är att jag måste återuppleva den igen imorgon när det är dags för nästa körlektion- och då blir det lite jobbigt att demonstrera att jag inte minns någonting alls från idag. Hjärnan bara liksom stängde av sig, seglade iväg och gick hem för dagen. Jag ser hur körkortet sakta flyger iväg på små vingar!

Nej, men så att...

Publicerad 2016-09-21 12:21:03 i Sjukvård och varma känslor

Jag har en storasyster. Eller, jag har faktiskt tre. In your face! Hur många svennebananer kan skryta med att de har tre grymma storasystrar? Bara jag och några till! I ALLA FALL så har jag och alla andra småsyskon en stor uppgift här i livet: att kopiera allt vad våra storasyskon gör. I detta fall: återuppta bloggen!
Det har alltså gått tre långa och deprimerande år utan att det hörts något här ifrån.
"Men, varför började du inte blogga när du var föräldraledig och bara var hemma hela dagarna med bebisen, Katarina?" undrar du säkert nu. Svaret på detta är uppenbart, det är mycket mer utmanande att försöka göra någonting, VAD SOM HELST, samtidigt som din 15- månaders baby biter dig i låret med sina arga små tänder. Dessutom hade ju inte syrran återupptagit sin blogg förrän nu. Nu måste jag hinna läsa lite körkortsteori innan trollungen vaknar och kräver uppmärksamhet. Visste ni förresten att det är strängt förbjudet att cykla på övergångsställen? Nu vet du!
 
Hejdå!

Om

Min profilbild

Katarina

Intresseklubben antecknar stort och smått från vardagen som småbarnsmorsa, sjuksköterska, och med femtioelva ofärdiga projekt igång. Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela