Intresseklubben antecknar

Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Sverige, förr och nu

Publicerad 2009-12-15 11:20:28 i Sjukvård och varma känslor

Före andra världskriget var Sverige ett fattigt land. Under sent 1800- tal var svälten så svår att de som hade möjligheten valde att lämna landet, i många fall till USA. De som inte svalt stod också för dåtidens ideal. Nedan: en bild på två tjusiga damer á la 1870. Insnörda midjor, ja visst, men notera dubbelhaka samt idén om att ju större rumpa, desto bättre.
Under 30- talet var det inte heller så livat.

Detta är en helt vanlig familj.Greta Garbo var på tapeten. Och i alla pojkhjärtan.

Tjugo år senare gjorde en annan donna entré:

Sverige var nu betydligt mer välmående, men många andra länder var ödelagda efter kriget.
Ni känner igen henne, va? Marilyn Monroe. Här har hon veck på sin mage, blek hy (fanns inga solarier än, kanske inte malignt melanom i samma utsträckning heller) samt vad som verkar vara en normalstor arm.

Ytterligare 50 år är Sverige ett rikt land med, i jämförelse med andra länder, små sociala skillnader. Nu drömmer flickorna om att se ut såhär:

Heidi Klum, flerbarnsförälder.Bilder från en catwalk


Detta är Kate Moss. Och hennes revben. Det påminner mig om...

De första bilderna är på människor som tjänar oerhörda summor på sitt utseende. De senare är bilder på människor i akut behov av sjukvård. Det får mig att tänka att hela världen är i akut behov av sjukvård.


Detta är jag en tisdag i slutet på 2009. Jag skulle säga att jag är ganska vanlig. Jag är osminkad och har ett BMI på drygt 23. Bilden är inte retuscherad eller redigerad. Kan du trots detta, på allvar tycka att jag är vacker?
Kan du det?

Tjejaffären

Publicerad 2009-12-04 15:39:27 i Sjukvård och varma känslor

Jag är förmodligen VÄRLDENS lyckligaste tjej. Jag har nämligen hittat en hemsida som samlar allt man behöver som tjej! Det är sant, kolla själva: http://www.tjejaffaren.se
Där kan man hitta alla möjliga coola prylar som man VERKLIGEN behöver! Typ nya grejer till köket, en kaffebryggare typ så att man kan få sån lyxig espresso så att man VERKLIGEN vaknar. Annars blir jag som typ zombie hela dagen. Sen finns det en en HEL sida med sexleksaker- för det behöver man också liksom! Sen finns det en massa kläder också på jättesnygga modeller som är helt brunrandiga i ansiktet, jag fattar ingenting liksom- men det är kläder- det behöver man också! Så de har verkligen levt upp till förväntningarna!!!!!!1
Sen finns det smink också och en liten påse som man kan ha sina tamponger i och rakhyvlar, epilatorer och plattänger och hårfönar och allt man bara kan fantisera om. Nu kan jag äntligen sluta oroa mig för att inte kunna hitta nåt jag vill ha!!!!1

Skämt åsido.

Bäst just nu:
Min föreläsare i farmakologi förklarar: Jag tjatar på min man att det blir inte bättre för att han tar en panodil till. Det funkar inte så. Tar du hela burken så dör du!
Sämst just nu: Min kille verkar inte alls fatta grejen med lussekatter. Alltså jag ÄLSKAR lussekatter.

Å jag glömde nästan! Via en banner på Tradera (jag ÄLSKAR Tradera) kom jag in på en mycket spännande hemsida som hette toy boy. De lovade nämligen att de har allt för kvinnor som bara finns här. Jag har tittat igenom hela sidan nu och kan INTE rekommendera den. Det fanns inte en enda kvinna. Inte ens en liten en.

Om

Min profilbild

Katarina

Intresseklubben antecknar stort och smått från vardagen som småbarnsmorsa, sjuksköterska, och med femtioelva ofärdiga projekt igång. Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela