Intresseklubben antecknar

Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Tillbaka till högstadiet

Publicerad 2011-11-28 14:41:19 i Sjukvård och varma känslor

Kära bloggen,
Jag skriver detta från den minst ljudisolerade högskolan i Sverige: Malmö Högskola. Arbetet för dagen och för många dagar framåt innebär C-uppsats med den fantastiska arbetstiteln "Snipp snapp snut- du får inte gå ut". Emellertid har Malmö stad i slutet av 90-talet beslutat sig för att bygga en minimal skola utan sittplatser för sina studenter, samt en akustik som skulle göra vilken operasångare som helst lite het på gröten. Detta leder till en del spänningar studentgrupperna emellan, i synnerhet som det på våning 4 finns en så kallad tyst avdelning som inte är det minsta tyst eftersom den ligger i direkt anslutning till alla andra våningar som enligt funkis alla regler är öppna och luftiga så att ljudet kan stiga uppåt på ett sätt så att man till slut önskar att man var hörselskadad. Således kommer en lista över störigaste studenterna på skolan:
1. Socionomstudenterna när de läser lagstiftning. Världen är orättvis och socionomerna är de första att upptäcka det och med upprörd stämma berätta det för varandra.
2. Sjuksköterskestudenterna. Hörde du ordet bajs, om och om igen? Ja, det var vi.
3. Äldrepedagogstudenterna. Alla vet att det inte är någon riktig utbildning men ingen vågar säga till dem att gå hem istället för att gå och muppa i biblioteket.
4. Utbytesstudenterna. Ingen vet vad de egentligen gör här, de sitter antingen i datorsalen och tittar på indisk film eller så sitter de och hyschar på folk på fjärde våningen.
5. BMA- studenterna. Bara för att de har en egen våning med mystiska skåp som jag är sååå nyfiken på. Vad gör de där uppe egentligen?

Parningslekar

Publicerad 2011-11-26 18:28:23 i Sjukvård och varma känslor

I likhet med andra däggdjur har människoarten en stark drift att föröka sig och försöka göra nya människor. När honan och hanen sökt upp varandra är det dock inte självklart att den andra parten är så att säga "med på noterna". Följande försök utspelade sig under gårdagen:
(efter att en viss hona avvisat uppvaktning, slår hanen till med sitt bästa vapen)
Han: Men, du är ju vacker...!
Hon: Ja, men det hjälper ju inte!
Based on a true story

Alla fattar utom du

Publicerad 2011-11-25 21:14:47 i Sjukvård och varma känslor

Känner ni igen den stirrande blicken, posen och outfiten? 1+1+1= jag ska ut. Om någon nyper mig i rumpan ikväll är det att betrakta som en lyckad kväll. Förresten så är det min namnsdag idag så det måste ju vara Guds vilja att det ska bli en bra kväll. Egentligen känns det såhär:
VARFÖR? blir det såhär
NÄR ska det sluta bli såhär
VARFÖR älskar du mig inte

En fotnot

Publicerad 2011-11-19 14:59:59 i Sjukvård och varma känslor

Jag vill bara påpeka: Bara för att UMAS har bytt namn så betyder inte det att någon kan höra dig skrika nu heller.
Bara så att ni vet.
Jag vet att det är Carema som är i blåsväder just nu, men det är bara en tidsfråga innan vi hamnar i rampljuset igen!
Förresten så bjuder både Trelleborgs lasarett och Helsingborgs lasarett in blivande sjuksköterskor till informationsmöte om verksamheten, ifall man kan tänka sig att jobba där... hehe. Det mest fantastiska är att man får GRATIS FIKA! KAFFE! Utan kaffe stannar sjukvården!

Isn't she lovely? Isn't she wonderful?

Publicerad 2011-11-19 14:52:55 i Sjukvård och varma känslor

Jag vet, jag har typ hakat upp mig på det här med skönhet och skönhetsideal och min egen vikt och olika skönhetsprodukter och så vidare så man skulle kunna tro att jag har börjat jobba på något av de privata apoteken haha. Egentligen speglar det väl min egen osäkerhet, att börja närma sig 30 och fortfarande inte tycka att man är fin nog? Vems fel är det?
De är ju så fina som de är liksom... varför ändra något som redan är fint?

Dagens tips

Publicerad 2011-11-14 11:44:48 i Sjukvård och varma känslor

Vill du också bli såhär snygg? Trickset är att ligga uppe hela natten och toklipa helt i onödan, gå upp tidigt, komma för sent, ha nån reparerande goja i håret som inte går ut, skaffa sig en härlig ÖLI (övre luftvägsinfektion, sjukhusspråk, reds.anm.), sätta sig med sin bästa kollega och "skriva c-uppsats" medan ögonen försöker krypa tillbaka in i huvudet, och slutligen ta en bild på sig själv i motljus. Fler tips kommer här, så håll utkik!
Med kärlek,
Friskvårdstanten.

Skriva uppsats

Publicerad 2011-11-08 11:42:15 i Sjukvård och varma känslor

Jag och min partner har kommit till det kritiska stadiet i en sjuksköterskestudents liv som innebär att skriva uppsats. Vi har gjort allt i vår makt för att undfly detta: druckit kaffe, druckit vatten, hämtat mat, diskuterat framtiden, mailat vår handledare, ställt frågor till varandra och bytt datorer flera gånger, men nu är det alltså dags. Arbetet med "Snipp snapp snut- du får inte gå ut" har börjat. Akta er forskningsvärlden, här kommer vi!

En kärlekshistoria

Publicerad 2011-11-06 19:33:42 i Sjukvård och varma känslor

Våren 2011
Jag: (pekar på mig själv) "Vem är det?"
Lilla röd: Bappi! (Betyder: napp, reds. anm.)

Sommaren 2011
Jag: Kan du säga Katarina?
Lilla röd: Nä!

Sensommar 2011
Lilla röd: (pekar på sin mamma) "mamma!"
(pekar på sig själv) "Nora!"
(pekar på mig) "Hua hua!"

Oktober 2011
Noras mamma: (pekar på mig) Vem är det?
Lilla röd: Ina, Ina, Ina!

Man blir så förbannad

Publicerad 2011-11-06 19:25:56 i Sjukvård och varma känslor

Nu när jag återupplivat min TV slås jag av hur mycket olika program det finns som går ut på att folk är arga. Inte i sjukhusserierna dock, där är alla så lugna och professionella så länge inte chefen har hånglat upp någon i linneförrådet igen. Det finns arga kockar, arga snickare, andra typer av arga hantverkare men alla vet väl att det är vårdpersonal som är argast av dem alla? Jag vill gärna se arga sjuksköterskan som sitter och triagerar på akuten. Jag är helt säker på att det hade blivit succé!

Om

Min profilbild

Katarina

Intresseklubben antecknar stort och smått från vardagen som småbarnsmorsa, sjuksköterska, och med femtioelva ofärdiga projekt igång. Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela