Intresseklubben antecknar

Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Tillbaka till högstadiet

Publicerad 2011-11-28 14:41:19 i Sjukvård och varma känslor

Kära bloggen,
Jag skriver detta från den minst ljudisolerade högskolan i Sverige: Malmö Högskola. Arbetet för dagen och för många dagar framåt innebär C-uppsats med den fantastiska arbetstiteln "Snipp snapp snut- du får inte gå ut". Emellertid har Malmö stad i slutet av 90-talet beslutat sig för att bygga en minimal skola utan sittplatser för sina studenter, samt en akustik som skulle göra vilken operasångare som helst lite het på gröten. Detta leder till en del spänningar studentgrupperna emellan, i synnerhet som det på våning 4 finns en så kallad tyst avdelning som inte är det minsta tyst eftersom den ligger i direkt anslutning till alla andra våningar som enligt funkis alla regler är öppna och luftiga så att ljudet kan stiga uppåt på ett sätt så att man till slut önskar att man var hörselskadad. Således kommer en lista över störigaste studenterna på skolan:
1. Socionomstudenterna när de läser lagstiftning. Världen är orättvis och socionomerna är de första att upptäcka det och med upprörd stämma berätta det för varandra.
2. Sjuksköterskestudenterna. Hörde du ordet bajs, om och om igen? Ja, det var vi.
3. Äldrepedagogstudenterna. Alla vet att det inte är någon riktig utbildning men ingen vågar säga till dem att gå hem istället för att gå och muppa i biblioteket.
4. Utbytesstudenterna. Ingen vet vad de egentligen gör här, de sitter antingen i datorsalen och tittar på indisk film eller så sitter de och hyschar på folk på fjärde våningen.
5. BMA- studenterna. Bara för att de har en egen våning med mystiska skåp som jag är sååå nyfiken på. Vad gör de där uppe egentligen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katarina

Intresseklubben antecknar stort och smått från vardagen som småbarnsmorsa, sjuksköterska, och med femtioelva ofärdiga projekt igång. Det är inte så underhållande, men någon måste ju läsa det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela